Естония узакони еднополовите бракове. Естония стана първата балтийска държава, узаконила еднополовите бракове.

...
Естония узакони еднополовите бракове. Естония стана първата балтийска държава, узаконила еднополовите бракове.
Коментари Харесай

Естония узакони еднополовите бракове

Естония узакони еднополовите бракове. Естония  стана първата балтийска страна, узаконила  еднополовите бракове . Парламентът в Талин гласоподава с  55 против 34 гласа , с цел да позволи двама души да подписват брак без значение от пола им, заяви ДПА.

“Официално е: Естония узакони брачното тъждество. Присъединяваме се към другите северни страни с това  историческо решение “, написа министър-председателката Кая Калас в Туитър. “Гордея се с моята страна. Изграждаме общество, в което правата на всеки се зачитат и хората могат да се обичат свободно ”, сподели премиерката и добави, че смяната ще влезе в действие от 2024 година

Правителството на Калас оцеля и при избор на съмнение, обвързван с промените на  Закона за фамилното право  и обвързваното с него законодателство, заяви държавната телевизия.

“Наистина съм доста признателна за търпението и разбирането, което ЛГБТ+ общността демонстрираше през всичките тези години ”, цитира малкия екран думите на министърката на  социалните грижи Сигне Рийсало. “Гарантирането на  равни права  за всички е толкоз обикновено нещо, че този въпрос беше главно обзет в полемиките, които се организираха в годините директно откакто възстановихме независимостта си. Радвам се, че в този момент е взето решение за една по-далновидна Естония, която се грижи за всички ”, добави тя.

Български водач влезе в Рекордите на „ Гинес “

Естония узакони еднополовите бракове

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР